szonda

Irány a Mars!

Batsányi János Gimnázium és Kollégium

Út a tudományhoz program P-UT-2014/2015-0016

szonda
Hírek
Csapat fotó
A Pannon Egyetem tanára Magyar Attila látogatott el a gimnáziumban és egy érdekes előadás kereteben megismerhettünk az egyetemen folyó munkát, a globális és lokákális helymeghatározás történetét és napjainkban elfoglalt szerepét. A robotok és számítógépek pozícionálásának informatika hátterét. Az előadáson a 9-11. évfolyam számos diákja résztvett a csapat tagjain kívül.
2014-11-25
kép a cikkből
Megjelent egy cikk a Tapolca Újságban Szijártó János tollából.
A kutatócsoport egy marsi űrbázis létesítésének előkészítését tűzte ki célul. Az űrbázis helyszínének feltérképezése és a terep elrendezése érdekében olyan programozott robotokat hoztak létre, amelyek emberi beavatkozás nélkül is képesek feladatukat ellátni.
2015-03-10
kép a cikkről
Megcélozták a Marsot a tapolcai diákok - Szerző: Tóth B. Zsuzsa
A Batsányi János Gimnázium diákjai űrbázis létesítését tervezik a Marson. A tanulók egy különleges projekt keretében végzik a munkát. Mindez csak addig tűnik egyszerű feladatnak, amíg meg nem ismerjük a marsi körülményeket, az ott rendelkezésünkre álló lehetőségeket. ...
2015-04-27
kép a cikkről
Látogatás a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karán
Azt hiszem 16 batsányis diáknak, köztük az 5 Út a tudományhoz programban résztvevő tanulónak ma délután megfordult a fejében, lehet, hogy mégis csak érdemes lenne több időt és energiát fektetni a matematika, fizika és informatika tanulásába. Köszönjük az élményt a Pannon Egyetem dékánjának, tanárainak és diákjainak, mert bizony nagyon jól éreztük magunkat. Betekintettünk a képzésbe, láttunk fénytechnikai labort, robotika labort, oktokoptert, ipari robotot és sok-sok érdekességet az egyetemen folyó munkából.
2015-05-21